>
Twój koszyk
koszyk jest pusty
Panel klienta
Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia. Jagna Niedzielska
promocja

Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia. Jagna Niedzielska

(z opisu wydawcy)

To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam!

Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności

 

Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać!

Areta Szpura

 

Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych?

Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste!

Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni.

Wykorzystaj, nie marnuj!

Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy.

Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem
Pizza ze spodem z gniecionych ziemniaków
Omlet z resztkami warzyw

Jagna Niedzielska, szefowa kuchni i doradca kulinarny, odpowiada na pytania, jak robić zakupy, jak przechowywać żywność, jak gotować z resztek, a co rzeczywiście należy wyrzucić. Kuchnia zero waste to nie tylko gotowanie, ale sposób na życie.

 Liczna stron: 272
Typ oprawy: twarda
Rok wydania: 2019
 

cena 49,90 zł
Podobne produkty:
Zapisz się do biuletynu
i otrzymuj najświeższe informacje o naszej ofercie
>
facebook pinterest instagram
opracowanie Prekursor