>
Twój koszyk
koszyk jest pusty
Panel klienta
Jajko

Jajko

Jajko – opis wydawcy

Proste i niebanalne przepisy z jajkiem w roli głównej.

W szklance, na miękko i w koszulce. Do śniadania, obiadu, a nawet na podwieczorek. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Jajko to podstawa w kuchni. Wiedzą o tym nawet wegańscy terroryści, którzy nieudolnie próbują je odtworzyć z tajemniczych mieszanek z siemienia lnianego. Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez mamę i córkę, kurę i jajko, wegetariankę i mięsożercę, a przede wszystkim właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy.

Kasia i Zosia Pilitowskie – mama i córka, właścicielki śniadaniowej kawiarni „Ranny Ptaszek” w Krakowie i miłośniczki gotowania. Kasia od kilku lat prowadzi z powodzeniem największy festiwal jedzeniowy w Krakowie „Najedzeni Fest” i aktywnie działa w strefie kulinarnej. Jest także właścicielką baru Hummusija, który od lat działa na krakowskim Kazimierzu, a także dziennikarką współpracującą z „Gazetą Wyborczą” i „Przekrojem”.

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-10-01

ISBN: 978-83-280-5838-5

Liczba stron: 192

Format: 19.5x24.0
 

cena 39,00 zł  29,00 zł
Osoby zainteresowane tym produktem kupowały również:
1918 Linen Spray

1918 Linen Spray

Kiszonki i fermentacje (miękka oprawa)

Kiszonki i fermentacje (miękka oprawa)

Zapisz się do biuletynu
i otrzymuj najświeższe informacje o naszej ofercie
>
facebook pinterest instagram
opracowanie Prekursor